Flora-excursies op zaterdagmorgen in september in A’dam-Z.O.

Van mei t/m september geeft plantenbiologe Tet Roetman weer regelmatig flora-excursies in verschillende groengebieden in Amsterdam-Z.O. op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur. U wordt hierbij uitgenodigd deel te nemen. Per groengebied zijn dan ook plantengidsjes met soorten en looproute te verkrijgen, evenals bij Bruna in winkelcentrum Reigersbos in Zuidoost.

Za. 29 aug Nelson Mandelapark: start 10.30 uur vanaf Bijlmerparktheater

Za. 12 sept. Park Darlingstraat: start 10.30 uur vanaf Darlingstraat 1 (bij school)

Za.  26 sept. Spoordijkhellingen: start 10.30 uur vanaf metrostation Strandvliet. 

In een looproute van ongeveer 1 of 2 kilometer zult u zeker 30-40 plantensoorten, kruiden, grassen en bomen leren (her)kennen. U kunt genieten van de schoonheid van de natuur en u krijgt een lijst met de aangetroffen soorten mee.

Kosten: €10 per persoon; jeugd tot 15 jaar €5 per persoon; kinderen tot 6 jaar gratis. Ook kunt u tijdens de excursie een Plantenwandelroute boekje verkrijgen voor  € 10,- met alle soorten bomen, struiken, kruiden, grassen en Beschermde R.L. soorten met de beschrijving en looproute op een kaartje. En ook is het mogelijk om op uw verzoek op andere dagen in de week een flora-excursie te krijgen.

Graag tot dan en graag van tevoren even aanmelden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vergeet u niet bij regenachtig weer een paraplu mee te nemen?

Met vriendelijke groet, Tet Roetman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., plantenbiologe Amsterdam-Zuidoost 

BioLogic botanic NL04INGB0002493721 t.n.v. E. Roetman A’dam. 

MeerMaatjes en Stichting Buurvrouwennetwerk Gaasperdam werken al meer dan 10 jaar samen met Arkin BasisGGZ Preventie. Ook tijdens deze periode van corona maatregelen!

Denk mee over verbeteringen voor fietsers

Wij horen graag hoe u denkt over fietsen in Zuidoost. We vragen u om een paar minuten van uw tijd om onze vragen te beantwoorden. U kunt de enquête via de volgende link invullen.  http://www.amsterdam.nl/bereikbaarzuidoost

DE LUCHTVAART KAN BETER EN MOET ANDERS

Manifest

van de Koepel van Amsterdamse Schipholgroepen  in verband met de verkiezingen voor de Tweede Kamer der Staten Generaal op 17 maart 2021

 

Beste buurtbewoners,

Het is blijkbaar nog niet voor iedereen duidelijk, vandaar dat er sinds dinsdag 14 april 2020 een busje rondrijdt.

Lees het gehele artikel bij het parool via deze link

Enquete en informatie betreffende Zelfbouw langs A9 vind u  hier

Beste bewoner,

U kunt hulp krijgen voor uw bedrijf in deze coronacrisis.

Later geld betalen of geld krijgen

Uw bedrijf kan het moeilijk hebben in deze tijd.

De replay kunt u bekijken via deze link

Verslag door Gijs van Deuren


https://1104enzo.nl/en-wat-vroegen-de-bewoners-aan-de-burgemeester/

Hallo solidair Amsterdam!

Er was een wereld vóór corona, en er komt een wereld ná corona. Ondertussen, zitten we er maar mooi middenin. Straten leeg, zó leeg zoals je dat nog nóóit in je leven eerder zag. Lege restaurants, lege terrassen, lege musea, lege trams: ongekend. De stad staat stil, lijkt het. Met de nadruk op lijkt. Want niets is wat het lijkt. Kijk maar op het gloednieuwe platform Wij Amsterdam.

Er is een nieuwe Nieuwsbrief van Rijkwaterstaat over de opening van de Gaasperdammerweg. Er is o.a. een webinar op 31 maarat 2020, zie voor details en de info deze link

Beste bewoners van Gaasperdam,

Het zijn bijzondere tijden momenteel. En sommige mensen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege het Coronavirus. Misschien levert dit problemen voor u op met betrekking tot boodschappen doen of anderszins. Gelukkig is er het Burennetwerk om hulp te bieden.

Afgelopen dagen hebben honderden mensen zich aangemeld als boodschappenhulp! Dit is geweldig en men probeert nu alle vrijwilligers zo spoedig mogelijk in te zetten om aan de slag te gaan voor de meer kwetsbare stadsgenoten. Ook zijn er veel mensen beschikbaar voor een gezellig praatje aan de telefoon.

Heeft u hulp nodig? U kunt zich hiervoor aanmelden via de website:
https://www.burennetwerk.nl/meld-een-hulpvraag-aan

Wilt u zelf helpen? Dat kan ook! Vrijwilligers van Burennetwerk kunnen contact opnemen met de helpdesk.
Nog geen vrijwilliger? Neem dan contact op met https://voorelkaarinamsterdam.nl/


Het was begin 2020...

De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug,
Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen
De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen…En toen werd het Maart...

Elke woensdag is er markt op Reigersbos en in het verleden werd het fietspad dan afgesloten door middel van een hek. Sinds een paar weken staat dat hek er niet meer, maar ik kwam er vandaag achter, dat de borden aan het begin van het fietspad aangepast zijn. Twee sympathieke agentes maakten mij daarop attent, toen ik langzaam fietsend aangehouden werd. Het blijkt, dat inderdaad onder het blauwe fietspad bord nu een wit bord hangt met “M.U.V. woensdag 06:00 - 19:00 uur”

U bent dus gewaarschuwd 😉